fbpx
Hit Enter to search or Esc key to close
Blog thumbnail

Myken – Whiskysmaking i destilleriet

Myken – Whiskysmaking i destilleriet

Blog thumbnail ,

Langt ute i havet på Myken elsker de å få besøk i destilleriet! Da tar de dere gjerne med på en tur gjennom hele prosessen, og avslutter med noen smaksprøver for de som måtte ønske det. Myken destilleri er verdens første arktiske whisky destilleri – og Norges største whisky produsent. Siden 2014 har de drevet håndverksmessig produksjon av gin og single malt whisky etter gamle tradisjoner. 

All produksjon, lagring, og tapping foregår i det gamle fiskeværet Myken, 32 km ute i havet nord på Helgelandskysten. Her lar de seg inspirere av nesten i overkant vakre omgivelser, ville naturkrefter, og et samfunn med lange tradisjoner for samhold og hardt arbeid.

Med fokus på detaljene. Sakte destillering i små kobberpanner over levende flammer, og nitid fokus på alle detaljer i produksjonen gjør at de får et meget godt utgangspunkt i «råspriten», som for whiskyens del går over på eiketønner av topp kvalitet, hvor den skal ligge og godgjøre seg under midnattssol og nordlys, og med stormfokk og sjøsprøyt drivende i lufta. Ginen slipper unna den lange lagringen, men får sitt tydelige lokale preg av alle de lokale urtene og bærene fra øyriket som brukes i smakssettingen. Les mer på: www.mykendestilleri.no

For spørsmål eller booking: 952 39 338 eller post@visitnesna.no

nb_NO