fbpx
Hit Enter to search or Esc key to close
Blog thumbnail

RIB-tur til Træna

RIB-tur til Træna

Blog thumbnail

Rib-tur til Træna, Norges eldste fiskevær

Den villeste og mest fascinerende naturen Helgeland har å by på finner du langt, langt ute i havet! På turen over Trænfjorden rir vi over lang-slake havdønninger i 35 knops fart. Ute på Træna er det mulighet å gå i land på øya Sanna der vi besøker kirkehellern og gjør en historisk vandring ute mellom steinalderfunn og majestetiske fjell. Hvis været tillater kan vi kjøre en runde rundt Sanna, på tur ut på storhavet der Helgeland møter Norskehavet. Der vi får en tur bak Nova, rundt Ålvårsneset, inn i Hagabukta og til slutt kan vi se rotta som ligger inn i Helvete under Hikkelen. Det blir og mulighet for å besøke Petter Dass kapellet og en vandring i et lys levende fiskevær.

I Træna kommune bor det like under 500 mennesker, omtrent like mange som det er holmer og skjær. Den faste befolkningen begrenser seg til øyene Husøy, Selvær, Sanna og Sandøy. Hovedøya Husøy hvor de fleste bor. Her finnes butikker, skole, kafé, kro, overnattings- og spisested, svømmehall, museum og to fiskerianlegg. Selvær er nest størst blant øyene og hjem for mange fiskere. Her er havn, fiskemottak og butikk. Sanna er kjent for de ikoniske fjellene, med Trænstaven som strekker seg 338 meter over havet. En tunnel går på skrå gjennom hele den lille fjellkjeden. Fisk har alltid vært viktig på Træna, som faktisk er Norges eldste fiskevær. Oldtidsfunnene er nærmere 9000 år gamle. Bortsett fra fisk er Træna også kjent som festivaløy. Her arrangeres Trænafestivalen med flere tusen besøkende hvert år.

TID: Turen tar ca 4-6 timer.

NÅR: april / oktober (med forbehold om vær og vind)

BEKLEDNING: Alle deltakere får utdelt flytedress, redningsvest, hansker og briller. Ta med til lag til å ha under dressen. Vi anbefaler lue, buff og godt fottøy.

Ta kontakt for pris og informasjon: 952 39 338 eller post@visitnesna.no

nb_NO