fbpx
Hit Enter to search or Esc key to close
Blog thumbnail

RIB-tur gjennom Sleneset og Solværøyene

RIB-tur gjennom Sleneset og Solværøyene

Blog thumbnail

RIB-tur gjennom Sleneset og Solværøyene med et glimt av Hubro

– Øygruppa ligger mellom Tomma og Lovund i Lurøy kommune. Sleneset er først og fremst kjent for verdens største hubrobestand. Hubroen er hovedgrunnen til at vi i dag ikke har 75 ruvende vindturbiner ute på de flate øyene midt i hjertet av Helgelandskysten. Er vi veldig heldige får vi et glimt av den godt kamuflerte hubroen som nesten er umulig å oppdage mellom steiner og små klipper. Solværøyene har og et yrende dyre og fugleliv. Havørn, ender, gås, oter og sel. Øygruppen er og hyppig brukt til mellomlanding for fugler på vår og høsttrekket. 

Sleneset er et levende øysamfunn rikt på historie og kultur. Hovednæringene her er fiskeri, oppdrett av laks og leppefisk. Øygruppen Sleneset og Solværøyene består av 1841 øyer, holmer og skjær. På kryss og tvers mellom øyer og holmer går det leier og båtleder. 

Her finner vi både sørleia og nordleia. Mest kjent er Kirkeleia. Den ble brukt av presten i gamle dager, da guds ord skulle forrettes om både fødsel, konfirmasjon og død, ute på Lovund og Træna i all slags vær. Her kjører vi sikksakk gjennom hårnåls trange sund og 90 graders svinger rundt holmer og nes. Med fart og spenning, blir det en himmelsk opplevelse du ikke glemmer med det første. 

Ta kontakt for pris og informasjon: 952 39 338 eller post@visitnesna.no

nb_NO