fbpx
Hit Enter to search or Esc key to close
Blog thumbnail

Lovund – En øy, et hotell

Lovund – En øy, et hotell

Blog thumbnail ,

Bli med gjennom kjerkleia til Lovund

En øy, et hotell, mye laks, litt utenom det vanlige. Lovund er et av Norges mest livskraftige øysamfunn, vakkert beliggende ytterst på Helgelandskysten. Ta deg tid til å oppleve et av Helgelands beste kjøkken og hotellrom med flott utsikt over hav og solnedgang, variert natur med mange turalternativer og et sterkt næringsliv, alt farget og utviklet av folket som bor der.

På våren og sommeren øker øyas innbyggertall betraktelig. Da kommer nemlig 150.000 lundefugl inn fra havet, til hekking i lundeura på Lovund. Ute på fjorden er det en unik mulighet å se flokker på tusenvis av lundefugl på nært hold som fisker tobis i havet mellom Lovund og Træna.

På tur til Lovund går vi igjennom den sagnomsuste kronglete kjerkleia. Den ble brukt av presten i gamle dager, da guds ord skulle forrettes om både fødsel, konfirmasjon og død, ute på Lovund og Træna i all slags vær. Her kjører vi sikksakk gjennom hårnåls trange sund og 90 graders svinger rundt holmer og nes. Med fart og spenning, blir en himmelsk opplevelse du ikke glemmer med det første. Les med på: www.lovund.no

For spørsmål eller booking: 952 39 338 eller post@visitnesna.no

  • Lundefugl på Lovund

nb_NO